Valodu māja

Valodu mājaJaunumi▸ “Homo Novus” festivāla skola pētīs Avotu ielas…

"Homo Novus" festivāla skola pētīs Avotu ielas apkaimi un tās interesantākos cilvēkus

Fotogrāfe: Margerita Kaprilli

Kā ik gadu Starptautiskajā jaunā teātra festivālā “Homo Novus” septembrī norisināsies festivāla skola, un šogad to vadīs kanādiešu teātra kolektīvs “Mammalian Diving Reflex”, kas ieguvuši plašu atpazīstamību ar savām sabiedrību iesaistošajām praksēm un jau iepriekš festivālā viesojušies ar izrādēm “Nakts gājiens ar tīņiem” (2015) un “Sekss, narkotikas un noziedzība” (2020).

Nedēļas garumā Kanādas / Vācijas kolektīvs dalīsies pieredzē un iepazīstinās ar savu pieeju vietas izpētei sociāli iesaistošas mākslas un līdzdalības izrāžu veidošanā. Festivāla skolā piedalīsies gan mākslinieki, kurus interesē sociāli iekļaujoša māksla un līdzdalības izrāžu veidošana, gan arī pusaudži, kuri ir ieinteresēti sociāli atbildīgā laikmetīgajā skatuves mākslā.

Darbnīcas laikā viņi tiksies ar cilvēkiem, kuri dzīvo, strādā, staigā vai ripo pa Avotu ielu, uzdos viņiem dažādus jautājumus, mēģinot noskaidrot, kuri ir apkaimes interesantākie cilvēki. Pēc tam kopīgā grupā vai mazākos bariņos tiks meklēti veidi, kā Avotu ielā satiktos varoņus iesaistīt jaunā līdzdalības izrādē.

Par skolas mājām uz nedēļu kļūs Avotu iela, tajā skaitā Valodu māja. 6. septembrī 16:00 Berga Bazārā, Marijas ielā 13 k-3 festivāla skolas dalībnieki iepazīstinās klātesošos ar nedēļas laikā paveikto, jaunām idejām un pieeju sociāli iesaistošas mākslas radīšanai pilsētā. Pasākumā ievadvārdus teiks Kanādas vēstnieks Latvijā Braiens Svorks (Brian Szwarc).